Informace o zpracování osobních údajů a Souhlasy se zpracováním osobních údajů

Společnost PROFI CREDIT Czech a.s., IČ: 618 60 069, se sídlem Klimentská 1216/46, Praha 1, PSČ 110 00 (dále též jen “PROFI CREDIT“) Vám tímto poskytuje následující informace a poučení týkající se zpracování Vašich osobních údajů, a to v souvislosti s Vaší žádostí o uzavření smlouvy o poskytnutí úvěru mezi Vámi a společností PROFI CREDIT, jakožto Poskytovatelem úvěru (dále též jen „Smlouva“) a v souvislosti s touto Smlouvou (bude-li uzavřena). Tento dokument zároveň obsahuje znění Vašich souhlasů se zpracováním osobních údajů, které jste oprávněn společnosti PROFI CREDIT a dalším níže uvedeným správcům udělit. Toto zpracování Vašich osobních údajů podléhá podmínkám stanoveným v nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), dále též jen „Nařízení“.


1.Totožnost a kontaktní údaje správce a jeho případného zástupce:
Není-li níže uvedeno výslovně jinak, je správcem osobních údajů společnost:
PROFI CREDIT Czech, a.s., se sídlem Klimentská 1216/46, 110 00 Praha 1, adresa pro doručování: nábřeží Závodu míru 2739, 530 02 Pardubice
IČ: 618 60 069, DIČ: CZ 61860069, zapsána u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 2892

Vázaným zástupcem společnosti PROFI CREDIT Czech, a.s. je pan Ing. Mikuláš BAKAY, tel. č. 777 205 265 , e-mail: mikulas.bakay@upproficredit.cz, internetové stránky: www.pujcky123.cz
Při zpracování osobních údajů evidovaných v registrech SOLUS (viz níže) je vedle společnosti PROFI CREDIT správcem osobních údajů SOLUS, zájmové sdružení právnických osob, IČ 69346925, se sídlem Antala Staška 510/38, Krč, 140 00 Praha, internetové stránky www.solus.cz, e-mail info@solus.cz, telefon 222 368 708
Při zpracování osobních údajů v rámci Nebankovního registru klientských informací a Bankovního registru klientských informací (viz níže) je vedle společnosti PROFI CREDIT správcem osobních údajů společnost CNCB – Czech Non-Banking Credit Bureau, z.s.p.o., IČO: 71236384, se sídlem Na
Vítězné pláni 1719/4, 140 00 Praha 4, internetové stránky www.cncb.cz, e-mail klient@crif.com, telefon 844 111 777
Při zpracování osobních údajů v rámci databáze vedené společností Nikita Engine s.r.o., IČO: 04180054 (viz níže) je vedle společnosti PROFI CREDIT správcem osobních údajů společnost Nikita Engine s.r.o., IČO: 04180054, se sídlem Türkova 2319/5b, Chodov, 149 00 Praha 4, internetové stránky www.nikitaengine.com, e-mail info@nikitaengine.com, telefon 774 409 616


2.Kontaktní údaje ombudsmana pro ochranu osobních údajů:
Společnost PROFI CREDIT není povinna podle Nařízení ustanovit funkci pověřence pro ochranu osobních údajů. Společnost PROFI CREDIT ustanovila funkci ombudsmana pro ochranu osobních údajů, na kterého se můžete obrátit s Vašimi dotazy, připomínkami či stížnosti ve věci zpracování Vašich osobních údajů. Ombudsmanem byla ustanovena paní Ing. Martina Pechánková, e-mail ombudsman@proficredit.cz, adresa pro doručování: PROFI CREDIT Czech, a.s., nábřeží Závodu míru 2739, 530 02 Pardubice, k rukám Ing. Martiny Pechánkové.


3.Účely zpracování osobních údajů ze strany společnosti PROFI CREDIT, právní základ pro zpracování, a oprávněné zájmy správce nebo třetí strany v případě, že je zpracování založeno na čl. 6 odst. 1 písm. f), Nařízení, kategorie dotčených osobních údajů:

Společnost PROFI CREDIT zpracovává Vaše osobní údaje za následujícími účely a na níže uvedeném právním základě:

Účel 1: Zpracování údajů za účelem uzavření a plnění Smlouvy a správy závazkového vztahu mezi Vámi a společností PROFI CREDIT založeného Smlouvou. Právním základem pro zpracování je ustanovení článku 6 odst. 1 písm. b) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro splnění Smlouvy, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením Smlouvy na Vaší žádost (tedy i bez Vašeho souhlasu).
Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je v tomto směru smluvním požadavkem (tj. požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy). Poskytnutí Vašich osobních údajů není z tohoto důvodu povinné. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen žádné osobní údaje poskytnout (k uzavření Smlouvy nejste povinen). Pokud se však rozhodnete společnost PROFI CREDIT požádat o uzavření Smlouvy, jste povinen společnosti PROFI CREDIT Vaše osobní údaje za tímto účelem poskytnout. Společnost PROFI CREDIT není ochotna bez poskytnutí těchto Vašich osobních údajů za tímto účelem Smlouvu s Vaší osobou uzavřít.

Vaše osobní údaje budou takto uloženy a zpracovávány po dobu deseti (10) let ode dne jejich poskytnutí společnosti PROFI CREDIT. V případě uzavření Smlouvy budou takto Vaše osobní údaje uloženy a zpracovávány po dobu trvání Smlouvy a dále po dobu dalších deseti (10) let) následujících po jejím ukončení a splnění veškerých Vašich závazků z uzavřené Smlouvy (při stanovení této 10 leté lhůty se vychází z maximální délky promlčecí doby pro uplatňování vzájemných práv vyplývajících z uzavřené Smlouvy či z jednání o uzavření Smlouvy).

Účel 2: Zpracování údajů za účelem vymáhání pohledávek společnosti PROFI CREDIT ze Smlouvy, včetně vedení případných nalézacích, exekučních či jiných řízení zahájených v souvislosti se Smlouvou.

Právním základem pro zpracování je ustanovení článku 6 odst. 1 písm. f) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů společnosti PROFI CREDIT či třetí strany, kromě případů, kdy před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu osobních údajů, zejména pokud je subjektem údajů dítě (tedy i bez Vašeho souhlasu). Oprávněným zájmem společnosti PROFI CREDIT zde je vymožení pohledávky ze Smlouvy za Vaší osobou.

Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je v tomto směru smluvním požadavkem (tj. požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy). Poskytnutí Vašich osobních údajů není z tohoto důvodu povinné. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen žádné osobní údaje poskytnout (k uzavření Smlouvy nejste povinen). Pokud se však rozhodnete společnost PROFI CREDIT požádat o uzavření Smlouvy, jste povinen společnosti PROFI CREDIT Vaše osobní údaje za tímto účelem poskytnout. Společnost PROFI CREDIT není ochotna bez poskytnutí těchto Vašich osobních údajů za tímto účelem Smlouvu s Vaší osobou uzavřít.

Vaše osobní údaje budou takto uloženy a zpracovávány po dobu deseti (10) let ode dne jejich poskytnutí společnosti PROFI CREDIT. V případě uzavření Smlouvy budou takto Vaše osobní údaje uloženy a zpracovávány po dobu trvání Smlouvy a dále po dobu dalších deseti (10) let) následujících po jejím ukončení a splnění veškerých Vašich závazků z uzavřené Smlouvy (při stanovení této 10 leté lhůty se vychází mj. z maximální délky promlčecí doby pro uplatňování vzájemných práv vyplývajících z uzavřené Smlouvy či z jednání o uzavření Smlouvy).


Účel 3: Zpracování údajů za účelem zjištění a posouzení Vaší úvěruschopnosti
Společnost PROFI CREDIT zpracovává Vaše osobní údaje za účelem splnění zákonné povinnosti společnosti PROFI CREDIT provést podle zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru, v platném znění, před uzavřením Smlouvy posouzení Vaší úvěruschopnosti (společnost PROFI CREDIT je tedy za tímto účelem oprávněna zpracovávat Vaše osobní údaje i bez Vašeho souhlasu). Právním základem pro zpracování je ustanovení článku 6 odst. 1 písm. c) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na společnost PROFI CREDIT vztahuje.

V rámci tohoto účelu je společnost PROFI CREDIT oprávněna provést ověření získaných údajů a dokladů o Vaší osobě týkající se Vaší úvěruschopnosti z veřejně přístupných zdrojů (zejména insolvenční rejstřík vedený podle zákona č. 182/2006 Sb., insolvenční zákon, obchodní rejstřík, živnostenský rejstřík, katastr nemovitostí, seznam neplatných dokladů vedený Ministerstvem vnitra České republiky, evidence exekucí vedená Exekutorskou komorou České republiky), a dále u Vašeho zaměstnavatele (u Vašeho zaměstnavatele je společnost PROFI CREDIT oprávněna ověřit, zda údaje týkající se Vašeho zaměstnání a příjmů, které sdělíte společnosti PROFI CREDIT za účelem posouzení Vaší úvěruschopnosti, jsou pravdivé a správné). Společnost PROFI CREDIT je v rámci tohoto účelu oprávněna Vámi poskytnuté osobní údaje rovněž sdružovat, evidovat a zpracovávat i společně s dalšími osobními údaji o Vaší osobě získanými z těchto dalších zdrojů, a dále s obecnými údaji týkající se adresy Vašeho bydliště získanými na základě provádění tzv. geoscoringu prováděného společností GEOAPPLY s.r.o., se sídlem Hornoměcholupská 690/150, Horní Měcholupy, 109 00 Praha 10, IČ: 03477258, konkrétně s následujícími údaji: pravděpodobnost vzniku dluhu, pravděpodobnost splacení dluhu, segment lokality a shoda adresy se sídlem obecního nebo městského úřadu.
Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je zákonným požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy. Společnost PROFI CREDIT není ochotna a dokonce ani oprávněna bez poskytnutí Vašich osobních údajů za tímto účelem Smlouvu s Vaší osobou uzavřít. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen žádné osobní údaje poskytnout (k uzavření Smlouvy nejste povinen).
Vaše osobní údaje budou takto uloženy a zpracovávány po dobu deseti (10) let ode dne jejich poskytnutí společnosti PROFI CREDIT. V případě uzavření Smlouvy budou takto Vaše osobní údaje uloženy a zpracovávány po dobu trvání Smlouvy a dále po dobu dalších deseti (10) let) následujících po jejím ukončení a splnění veškerých Vašich závazků z uzavřené Smlouvy (při stanovení této 10 leté lhůty se vychází z maximální délky promlčecí doby pro uplatňování vzájemných práv vyplývajících z uzavřené Smlouvy či z jednání o uzavření Smlouvy a s tím související povinnosti společnosti PROFI CREDIT prokázat, že splnila svoji zákonnou povinnost posoudit Vaší úvěruschopnost).
V souvislosti s posuzováním úvěruschopnosti Vaší osoby dochází ve vztahu k Vaší osobě ze strany společnosti PROFI CREDIT k automatizovanému rozhodování, včetně profilování. Při posuzování úvěruschopnosti je do okamžiku analýzy Vámi dodaných dokumentů rozhodování společnosti PROFI CREDIT založeno výhradně na automatizovaném zpracování (profilování), a k zamítnutí Vaší žádosti o poskytnutí úvěru tak v této fázi může dojít výhradně na základě tohoto automatizovaného zpracování (profilování), jehož výsledkem je vyhodnocení odhadu Vaší ekonomické situace, spolehlivosti při splácení a chování zabraňujícího splacení. Toto rozhodnutí založené výhradně na automatizovaném zpracování se neopírá o zvláštní kategorie osobních údajů. Popsané automatizované rozhodování, včetně profilování je nezbytné pro uzavření Smlouvy. Společnost PROFI CREDIT provádí v této souvislosti vhodná opatření na ochranu práv a svobod a oprávněných zájmů subjektu údajů, a to včetně práva na lidský zásah ze strany správce, práva vyjádřit svůj názor a práva napadnout rozhodnutí. Veškerá tato práva tak můžete v této věci vůči společnosti PROFI CREDIT uplatňovat. Další obecné informace o procesu poskytování spotřebitelského úvěru, včetně informací vyžadovaných od spotřebitele za účelem posouzení jeho úvěruschopnosti, jsou trvale přístupny na internetových stránkách společnosti PROFI CREDIT www.razdvapujcka.cz. Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je zákonným požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy (společnost PROFI CREDIT tyto Vaše osobní údaje zpracovává za účelem plnění své zákonné povinnosti provést před poskytnutím úvěru posouzení Vaší úvěruschopnosti). Společnost PROFI CREDIT není ochotna bez poskytnutí těchto Vašich osobních údajů za tímto účelem Smlouvu s Vaší osobou uzavřít. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen žádné osobní údaje za tímto účelem poskytnout (k uzavření Smlouvy nejste povinen).
Za shora uvedenými účely č. 1, 2 a 3 společnost PROFI CREDIT zpracovává Vaše následující osobní údaje: identifikační osobní údaje (tj. příjmení, jméno, datum narození, adresu bydliště, číslo občanského průkazu, číslo jiného průkazu totožnosti, apod.), údaje o tom, zda mezi Vámi a společností PROFI CREDIT došlo k uzavření, příp. neuzavření Smlouvy, údaje vypovídající o Vašich finančních závazcích, které vznikly, vzniknou, nebo mohou vzniknout vůči společnosti PROFI CREDIT v souvislosti se Smlouvou a o plnění těchto závazků z Vaší strany, údaje vypovídající o zajištění Vašich závazků souvisejících se Smlouvou, další údaje o Vaší osobě, které vypovídají o bonitě, důvěryhodnosti, platební morálce, příjmech a výdajích, informace o komunikačních adresách, elektronickém (telefonickém) spojení, e-mailové adrese, údaje o státní příslušnosti, rodinném stavu, vyživovací povinnosti vůči dětem, zadlužení a výši výdajů a plateb, údaje o zaměstnání či jiné pracovní činnosti, o formě bydlení, dosaženém vzdělání, číslu Vašeho bankovního účtu, údaje uvedené v bankovním výpisu z Vašeho účtu, a jiné údaje, které jste sdělil či sdělíte společnosti PROFI CREDIT kdykoliv v době trvání Smlouvy či jakýchkoliv závazků vyplývajících z této Smlouvy,
Za účelem zjištění a posouzení Vaší úvěruschopnosti (účel č. 3) společnost PROFI CREDIT zpracovává i údaj o Vašem rodném čísle (využití rodného čísla je nutné k Vaší jednoznačné identifikaci pro provádění posouzení Vaší úvěruschopnosti).

Účel 4: Zpracování osobních údajů v registrech SOLUS a Nikita Engine s.r.o.
Společnost PROFI CREDIT plní svoji zákonnou povinnost posoudit Vaší úvěruschopnost i na základě údajů získaných z registrů sloužících k vzájemnému informování o identifikačních údajích spotřebitelů a o záležitostech, které vypovídají o bonitě, platební morálce a důvěryhodnosti spotřebitelů. Podle zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, mohou být Vaše osobní údaje vedeny v databázích (dále též jen „registr“) sloužících k vzájemnému informování o identifikačních údajích spotřebitelů a o záležitostech, které vypovídají o bonitě, platební morálce a důvěryhodnosti spotřebitelů. K tomuto informování není třeba souhlasu Vaší osoby a vztahuje se i na vztahy vzniklé v rámci Vašeho podnikání nebo jiné samostatné výdělečné činnosti. Do registru se takto mohou zapojit podnikatelé, kterým vůči spotřebitelům vznikají pohledávky z úvěrů nebo jiné pohledávky na dlouhodobé nebo opětovné plnění. Účelem je ochrana práv a právem chráněných zájmů podnikatelů zapojených do registru (tj. v daném případě společnosti PROFI CREDIT) a spotřebitelů.
Společnost PROFI CREDIT se takto účastní registrů provozovaných

a) ze strany SOLUS, zájmového sdružení právnických osob, IČ 69346925. Podrobnější informace jsou obsaženy v dokumentu„POUČENÍ o registrech Sdružení SOLUS“, jehož obsahem je: (i) vysvětlení pojmu informační soubor, a to zvlášť pro Pozitivníregistr, Registr FO a Registr IČ, (ii) definice dalších osobních údajů o Vaší osobě, které mohou vzniknout při zpracování, (iii)popis fungování Pozitivního registru, Registru FO a Registru IČ, (iv) identifikace subjektů či osob, které mohou mít přístupk Vašim osobním údajům při jejich zpracování a (v) poučení o Vašich právech dle Nařízení v souvislosti se zpracováním Vašichosobních údajů v rámci pozitivního registru SOLUS. Aktuální znění Poučení můžete kdykoli získat [informační linka anebowebové stránky [Společnosti]], a na informační lince sdružení SOLUS +420 222 368 707 a na www.solus.cz.

b) ze strany společnosti Nikita Engine s.r.o., IČO: 04180054, se sídlem Türkova 2319/5b, Chodov, 149 00 Praha 4, (dále jen „NikitaEngine s.r.o.“).
Údaje získané z registru jsou podnikatelé zapojení do registrů oprávněni použít výhradně k předcházení podvodnému jednání a k posouzení schopnosti a ochoty Vaší osoby splnit smluvní závazky (posouzení bonity, platební morálky a důvěryhodnosti). Provozovatel registru i podnikatelé zapojení do registru jsou rovněž oprávněni tvořit modely, které vyhodnocují pravděpodobnost podvodného jednání anebo schopnost a ochotu Vaší osoby splnit smluvní závazky.

V registru lze zpracovávat následující údaje o Vaší osobě:
a) identifikační údaje o Vaší osobě (zejména jméno a příjmení, adresa bydliště, e-mailová adresa, telefonní číslo, rodné číslo, datumnarození, IP adresa, facebook ID), b) údaje o Vašich finančních závazcích ze smluv mezi Vámi a podnikateli užívajícími registr, včetně údajů o Vašich potenciálních finančních závazcích ze smluv, o kterých jste s daným podnikatelem jednal, ale k jejichž uzavření nedošlo, c) časové určení období, ke kterému se údaje vztahují, d) údaj o podnikateli, který záznam zapsal.
Při poskytování údajů z registru podnikatelům zapojených do registru se neposkytuje údaj podle shora uvedeného písm. d). Provozovatel, který registr vede, je oprávněn rozsah zpracovávaných a poskytovaných osobních údajů dále omezit. Pokud jsou z registru poskytovány údaje o Vašich dluzích po splatnosti, musí být společně s tímto údajem vždy poskytnut také údaj o tom, zda byl dluh splněn a kdy ke splnění došlo. Při výměně informací a při zpracování dat v registru jsou podnikatelé zapojení do registru a provozovatelé registru oprávněni používat Vaše rodné číslo, pokud ho daný podnikatel oprávněně získal.

Podnikatel zapojený do registru je oprávněn informaci z registru požadovat v přímé souvislosti s konkrétním obchodním případem. Pokud registr eviduje záznamy o závazcích spotřebitelů, u kterých nedošlo k prodlení, a o potenciálních závazcích spotřebitelů (například Pozitivní registr SOLUS), může do něj společnost PROFI CREDIT a další uživatelé nahlížet jen s Vašim souhlasem. Máte přitom právo vůči provozovateli, který registr vede, písemně vyjádřit nesouhlas s evidencí údajů o Vaší osobě v registru, který eviduje záznamy o závazcích spotřebitelů, u kterých nedošlo k prodlení, a o potenciálních závazcích spotřebitelů. Provozovatel v takovém případě bez zbytečného odkladu odstraní z registru všechny záznamy, které se týkají Vaší osoby, a učiní opatření směřující k tomu, aby další záznamy týkající se mé Vaší nemohly být zapsány.

Údaje v registru o závazku Vaší osoby mohou být v registru zpracovávány po dobu, po kterou Váš závazek trvá, a dále po dobu 3 let po jeho splacení. Pokud Váš závazek zanikl jinak než splacením nebo pokud jde o závazek promlčený nebo závazek, od jehož placení byl dlužník osvobozen podle jiného právního předpisu, lze informaci o takovém závazku v registru zpracovávat nejdéle po dobu 3 let od zániku takového závazku, od jeho promlčení nebo od okamžiku, kdy nastalo osvobození podle jiného právního předpisu. Jestliže nedošlo k uzavření Smlouvy, mohou být údaje zpracovávány v registru nejdéle po dobu 3 měsíců. I po uplynutí lhůt podle tohoto odstavce je daný podnikatel zapojený do registru nebo provozovatel, který registr vede, oprávněn uchovávat anonymizované údaje pro statistické účely a dále uchovávat doklady, které v souvislosti s údaji v registru získal nebo si obstaral, pokud je to potřebné za účelem ochrany jeho práv a právem chráněných zájmů.
Máte právo, za úhradu odůvodněných nákladů, na výpis informací, které jsou o Vaší osobě vedeny v registru. Dále máte právo požadovat po podnikateli zapojeném do registru nebo provozovateli, který registr vede, opravu nepřesných nebo nesprávných údajů, které jsou Vaší osobě v registru vedeny. Podnikatel zapojený do registru nebo provozovatel, který registr vede, je povinen opravit nepřesné nebo nesprávné údaje v registru, dozvěděl-li se o tom, že tyto údaje jsou nepřesné nebo nesprávné. Pokud nebude Vaše žádost o opravu nepřesných nebo nesprávných údajů, které jsou o Vaší osobě v registru vedeny, vyřešena bezprostředně, daný podnikatel nebo provozovatel, který registr vede, údaje dotčené Vaší žádostí do jejího vyřešení blokuje.

Pokud jsou údaje vedené v registru předmětem sporu mezi příslušným podnikatelem zapojeným do registru a Vaší osobou, přičemž o takovém sporu je vedeno soudní, správní nebo rozhodčí řízení, v němž nebylo doposud vydáno pravomocné rozhodnutí ve věci samé, nebo mimosoudní řešení spotřebitelského sporu, je daný podnikatel nebo provozovatel, který registr vede, povinen tuto skutečnost na Vaši žádost v registru poznamenat.

Právním základem pro zpracování Vašich osobních údajů je ustanovení článku 6 odst. 1 písm. c) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje (tedy i bez Vašeho souhlasu). Společnost PROFI CREDIT takto plní svojí zákonnou povinnost provést před uzavřením Smlouvy posouzení úvěruschopnosti Vaší osoby. Dále je právním základem pro popsané zpracování ustanovení článku 6 odst. 1 písm. f) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů příslušného správce či třetí strany, kromě případů, kdy před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu osobních údajů, zejména pokud je subjektem údajů dítě (tedy i bez Vašeho souhlasu). Účelem je ochrana práv a právem chráněných zájmů podnikatelů zapojených do registru, tedy i společnosti PROFI CREDIT (chráněná práva a oprávněné zájmy spočívající v tom, že úvěr bude poskytován pouze osobám, u kterých byla prověřena jejich úvěruschopnost a u kterých tedy existuje nižší riziko, že úvěr nebude splacen), jakož i ochrana práv a právem chráněných zájmů spotřebitelů.
Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT a shora uvedeným provozovatelům registrů za tímto účelem je zákonným požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy (společnost PROFI CREDIT tyto Vaše osobní údaje zpracovává za účelem plnění své povinnosti posoudit před poskytnutím úvěru úvěruschopnost Vaší osoby). Společnost PROFI CREDIT není ochotna a bez poskytnutí těchto Vašich osobních údajů za tímto účelem Smlouvu s Vaší osobou uzavřít. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen žádné osobní údaje poskytnout (k uzavření Smlouvy nejste povinen).

Účel 5: Zpracování osobních údajů v rámci Nebankovního registru klientských informací a Bankovního registru klientských informací
V souvislosti se zajištěním efektivního plnění povinností, vyplývajících zejména z právních předpisů směřujících k ochraně spotřebitele při poskytování spotřebitelských úvěrů, a za účelem ochrany našeho zájmu na poskytování úvěrových produktů pouze důvěryhodným a bonitním klientům, kdy zjišťujeme a zpracováváme údaje o osobách (a to i bez souhlasu těchto osob, vyjma rodného čísla) potřebné k tomu, aby bylo možné posoudit úvěruschopnost, jsme uživatelem Nebankovního registru klientských informací („NRKI“), který provozuje CNCB – Czech Non-Banking Credit Bureau, z.s.p.o.
V rámci NRKI jsou zpracovávány informace, které si nebankovní věřitelské subjekty vzájemně poskytují o smluvních (úvěrových) vztazích mezi těmito subjekty a jejich klienty a které jednotlivě nebo ve svém souhrnu vypovídají o bonitě a důvěryhodnosti, resp. úvěruschopnosti, klientů nebankovních věřitelských subjektů.
V souvislosti s naší účastí na NRKI o Vás zpracováváme, do NRKI poskytujeme a z NRKI získáváme tyto Vaše osobní údaje:
– identifikační osobní údaje;
– údaje vypovídající o tom, zda mezi Vámi a námi došlo k uzavření, případně neuzavření smluvního vztahu;
– údaje vypovídající o Vašich finančních závazcích a o plnění těchto závazků z Vaší strany;
– údaje vypovídající o zajištění Vašich závazků;
– údaje vypovídající o tom, zda ohledně Vás došlo k postoupení pohledávky;
– údaje vypovídající o Vaší bonitě, důvěryhodnosti (či platební morálce), resp. úvěruschopnosti, které jste nám sdělili, nebo které jsme o Vás získali v souvislosti s plněním, případně neplněním příslušného smluvního vztahu.
Tyto údaje mohou být rovněž poskytnuty uživatelům Bankovního registru klientských informací („BRKI“), který provozuje společnost CBCB –Czech Banking Credit Bureau, a.s., v rámci vzájemného informování uživatelů NRKI a BRKI o bonitě, důvěryhodnosti a platební morálce,resp. úvěruschopnosti, klientů, a umožnění (a to i opakovaného) posuzování bonity, důvěryhodnosti a platební morálky, resp. úvěruschopnosti, v souvislosti se smluvními vztahy mezi Vámi a uživateli NRKI a/nebo BRKI.
Právním základem pro zpracování osobních údajů klientů v NRKI je (a) plnění právních povinností v případě, kdy je fyzické osobě poskytován spotřebitelský úvěr, (b) oprávněné zájmy věřitelských subjektů, zejména zájem na poskytování úvěrových produktů pouze bonitním a důvěryhodným klientům, (c) souhlas se zpracováním osobních údajů v případě osob zastupujících klienty či majitele klientů a vždy v případě, kdy je zpracováváno rodné číslo fyzické osoby. Právním základem pro zpracování informací (osobních údajů) v rámci vzájemného informování uživatelů NRKI a BRKI o bonitě, důvěryhodnosti a platební morálce, resp. úvěruschopnosti, klientů je (a) plnění právních povinností bank a věřitelských subjektů v případě, kdy je fyzické osobě poskytován spotřebitelský úvěr, (b) oprávněné zájmy bank.

a věřitelských subjektů, a (c) souhlas se zpracováním osobních údajů v případě osob zastupujících klienty (právnické osoby) či majitelů klientů (právnických osob) a ve vztahu k NRKI vždy v případě, kdy je zpracováváno rodné číslo fyzické osoby.
Veškeré informace týkající se NRKI, účasti věřitelských subjektů na NRKI, zpracování osobních údajů klientů věřitelských subjektů v NRKI, vzájemného informování uživatelů NRKI a BRKI, jakož i poučení o všech právech klientů věřitelských subjektů v souvislosti s NRKI či vzájemným informováním uživatelů NRKI a BRKI, jsou uvedeny v Informačním memorandu Nebankovního registru klientských informací (včetně základních informací o vzájemné výměně informací s Bankovním registrem klientských informací), které se nachází zde: www.razdvapujcka.cz/o-nas/clenstvi-v-asociacich.
Účel 6: Zpracování údajů za účelem plnění povinností společnosti PROFI CREDIT podle zákona č. 235/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu, v platném znění. Právním základem pro zpracování je ustanovení článku 6 odst. 1 písm. c) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na společnost PROFI CREDIT vztahuje (tedy i bez Vašeho souhlasu).
Společnost PROFI CREDIT je v souvislosti s uzavíráním Smlouvy povinnou osobou podle zákona č. 235/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu, v platném znění (dále též jen „ZAML“). Společnost PROFI CREDIT je tak povinna provést v souladu se ZAML Vaší identifikaci a kontrolu a plnit další povinnosti stanovené ZAML. V rámci Vaší identifikace je společnost PROFI CREDIT povinna mj. získat následující Vaše údaje: jméno a příjmení, rodné číslo, a nebylo-li přiděleno, datum narození, dále místo narození, pohlaví, trvalý nebo jiný pobyt a státní občanství; jste-li podnikající fyzickou osobu, též obchodní firmu, odlišující dodatek nebo další označení, místo podnikání a identifikační číslo. Vzhledem k tomu, že Smlouva je uzavírána prostřednictvím komunikace na dálku jste společnosti PROFI CREDIT v této souvislosti povinen předložit kopii Vašeho průkazu totožnosti a dalšího podpůrného dokladu, z nichž lze zjistit Vaše identifikační údaje, a dále dokladu potvrzujícího existenci účtu vedeného na Vaše jméno u úvěrové instituce nebo u zahraniční úvěrové instituce působící na území státu Evropského hospodářského prostoru. Společnost PROFI CREDIT je dále oprávněna kopii Vašeho průkazu totožnosti pořizovat a uchovávat i kdykoli v době trvání obchodního vztahu založeného Smlouvou nebo při dalších obchodech s Vaší osobou, a to za účelem plnění své povinnosti dle ZAML kontrolovat platnost a úplnost Vašich identifikačních údajů a informací získaných v rámci Vaší kontroly a zaznamenávat jejich změny.
Společnost PROFI CREDIT je v souladu se ZAML povinna uchovávat po dobu 10 let od uskutečnění obchodu nebo od ukončení obchodního vztahu s Vaší osobou (tato lhůta začíná běžet prvním dnem kalendářního roku následujícího po roce, ve kterém byl uskutečněn poslední úkon obchodu známý společnosti PROFI CREDIT):
a)Vaše identifikační údaje získané podle § 8 odst. 1 až 3 ZAML nebo na základě přímo použitelného předpisu Evropské unie upravujícíhoinformace doprovázející bezhotovostní převody peněžních prostředků), tj. zejména údaje o jménu a příjmení, rodném číslu, a nebylo-li přiděleno, datum narození, dále místo narození, pohlaví, trvalý nebo jiný pobyt a státní občanství; jste-li o podnikající fyzickou osobu, též obchodní firmu, odlišující dodatek nebo další označení, místo podnikání a identifikační číslo,
b)kopie dokladů předložených k Vaší identifikaci, byly-li pořizovány. S ohledem na skutečnost, že Smlouva je uzavírána prostředkykomunikace na dálku budou takto pořizovány a uchovávány kopie Vašeho občanského průkazu a jednoho dalšího průkazu, ze kterého lze zjistit Vaše identifikační údaje a kopie výpisu z Vašeho účtu.
c)údaj o tom, kdo a kdy provedl Vaší první identifikaci,
d)informace a kopie dokumentů získané v rámci kontroly Vaší osoby podle § 9 ZAML,
e)dokumenty odůvodňující výjimku z identifikace a kontroly klienta podle § 13a ZAML a
f)v případě zastupování originál nebo ověřenou kopii plné moci nebo číslo jednací rozhodnutí soudu o jmenování opatrovníka.
Poskytnutí Vašich osobních údajů (včetně kopie občanského průkazu a jednoho dalšího průkazu, ze kterého lze zjistit Vaše identifikační údaje a kopie výpisu z Vašeho účtu) společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je zákonným požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy (společnost PROFI CREDIT tyto Vaše osobní údaje zpracovává za účelem plnění svých shora uvedených zákonných povinností). Společnost PROFI CREDIT není ochotna a dokonce ani oprávněna bez poskytnutí těchto Vašich osobních údajů za tímto účelem Smlouvu s Vaší osobou uzavřít. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen žádné osobní údaje poskytnout (k uzavření Smlouvy nejste povinen).
Údaje a doklady o obchodech spojených s povinností identifikace je společnost PROFI CREDIT uchovávat nejméně 10 let po uskutečnění obchodu nebo ukončení obchodního vztahu (tato lhůta začíná běžet prvním dnem kalendářního roku následujícího po roce, ve kterém byl uskutečněn poslední úkon obchodu známý společnosti PROFI CREDIT). Po tuto dobu budou tedy Vaše osobní údaje za tímto účelem uloženy.
Pokud tak určíte při podávání žádosti o poskytnutí úvěru, společnost PROFI CREDIT získá výpis z Vašeho bankovního účtu (dále též jen „Účet“), který jste specifikoval při podávání žádosti o poskytnutí úvěru ze strany společnosti PROFI CREDIT (dále též jen „Bankovní výpis“) prostřednictvím služby „Rychlý výpis“ provozované společností Lime – HighTech Solution s.r.o., IČ: 03643174, se sídlem Bělehradská 858/23, Vinohrady, 120 00 Praha 2 (dále též jen „Lime“). Společnost PROFI CREDIT bude uchovávat Bankovní výpis a údaje v něm obsažené za účelem plnění své zákonné povinnosti provést identifikaci Vaší osoby před uzavřením smlouvy o úvěru prostřednictvím prostředků komunikace na dálku v souladu se ZAML. Služba Rychlý výpis používá systémové rozhraní (tzv. API) u banky, u které je veden Váš Účet. Při získávání Bankovního výpisu zadáte Vaše údaje do internetového bankovnictví (například uživatelské jméno a heslo) přímo do rozhraní Vaší banky, která vede Účet, a společnost PROFI CREDIT, ani společnost Lime k nim nemá žádný přístup. Prostřednictvím společnosti Lime pak bude Váš Bankovní výpis předán společnosti PROFI CREDIT. Společnost PROFI CREDIT bude uchovávat Bankovní výpis a údaje v něm obsažené za účelem plnění své zákonné povinnosti provést identifikaci Vaší osoby před uzavřením smlouvy o úvěru prostřednictvím prostředků komunikace na dálku v souladu se ZAML. Společnost PROFI CREDIT je povinna v souladu se ZAML uchovávat tento Bankovní výpis po dobu 10 let od uskutečnění obchodu nebo od ukončení obchodního vztahu s Vaší osobou (tato lhůta začíná běžet prvním dnem kalendářního roku následujícího po roce, ve kterém byl uskutečněn poslední úkon obchodu známý společnosti PROFI CREDIT). Právním základem pro zpracování tohoto Vašeho údaje – kopie Vašeho Účtu získaného prostřednictvím služby Rychlý výpis je ustanovení článku 6 odst. 1 písm. c) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na společnost PROFI CREDIT vztahuje (tedy i bez Vašeho souhlasu). Poskytnutí těchto Vašich osobních údajů za tímto účelem je spojeno s Vaším požadavkem při žádosti o poskytnutí úvěru, aby společnost PROFI CREDIT získala Bankovní výpis prostřednictvím služby Rychlý výpis. Uzavření Smlouvy není podmíněno využitím této služby. Pokud se rozhodnete, že nebudete žádat, aby byla služba Rychlý výpis využita, jste povinen zaslat společnosti PROFI CREDIT výpis z Vašeho Účtu jiným způsobem.
Účel 7: Zpracování údajů za účelem plnění povinností společnosti PROFI CREDIT dle daňových a účetních předpisů. Právním základem pro zpracování je ustanovení článku 6 odst. 1 písm. c) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na společnost PROFI CREDIT vztahuje (tedy i bez Vašeho souhlasu).
Společnost PROFI CREDIT je v souvislosti s uzavíráním Smlouvy povinna plnit veškeré své povinnosti vyplývající z daňových a účetních předpisů, zejména povinnosti vyplývající ze zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, v platném znění a ze zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném znění. Při plnění těchto svých povinností bude společnost PROFI CREDIT zpracovávat Vaše osobní údaje, zejména pak Vaše identifikační údaje, údaje o uzavřené Smlouvě a stavu jejího plnění a veškeré Vaše další osobní údaje obsažené ve Smlouvě. Takto je společnost PROFI CREDIT oprávněna zpracovávat Vaše osobní údaje i bez Vašeho souhlasu. Podle zákona o účetnictví je společnost PROFI CREDIT povinna uchovávat účetní doklady (tj. i uzavřenou Smlouvu obsahující Vaše osobní údaje) po dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají. Po tuto dobu budou tedy Vaše osobní údaje za tímto účelem uloženy.
Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je zákonným požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy. Společnost PROFI CREDIT není ochotna a dokonce ani oprávněna bez poskytnutí Vašich osobních údajů za tímto účelem Smlouvu s Vaší osobou uzavřít. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen žádné osobní údaje poskytnout (k uzavření Smlouvy nejste povinen).

4.Zpracování osobních údajů na základě Vašeho souhlasu
Na tomto místě uvádíme plné znění souhlasů se zpracováním Vašich osobních údajů, které jste oprávněn(a) udělit.
¬Souhlas se zveřejňováním osobních údajů
Udělením souhlasu se zveřejňováním Vašich osobních údajů souhlasíte s tím, že pokud bude Smlouva uzavřena a ocitnete se v prodlení s úhradou jakéhokoli peněžitého dluhu dle této Smlouvy, je Vám společnost PROFI CREDIT oprávněna zaslat písemnou upomínku ve formě korespondenčního lístku. Upomínka bude zpravidla obsahovat zejména výzvu k zaplacení dlužné částky, identifikační údaje adresáta (zejména jméno a příjmení, adresa trvalého bydliště, rok narození, obchodní firmu, sídlo/místo podnikání, IČ), údaj o existenci dluhu po splatnosti, upozornění na právní důsledky vymáhání a na právní souvislosti spojené s existencí dluhu. Dále souhlasíte s tím, že pokud bude Smlouva uzavřena a ocitnete se v prodlení s úhradou jakéhokoli dluhu dle Smlouvy má společnost PROFI CREDIT v souvislosti s vymáháním svých pohledávek právo zveřejnit osobní údaje o Vaší osobě v rozsahu jména, příjmení, adresy trvalého bydliště, roku narození, obchodní firmy, sídla, IČ, spolu s údajem o existenci Vašeho dluhu po splatnosti, a to za účelem upozornění Vaší osoby na existenci tohoto dluhu a za účelem kontaktování se s Vámi. Údaje dle předchozí věty budou zveřejněny formou vylepení písemné výzvy společnosti PROFI CREDIT adresované Vaší osobě (dále též jen „Kontaktní výzva“). Kontaktní výzva může být vylepena na jakémkoliv místě, kde se zdržujete, pokud nebudete osobně zastižen v místě jejího vylepení. Kontaktní výzva může být vylepena na Vašich domovních dveřích, na jiné části nemovitosti, kde se zdržujete, nebo na jiný vhodný předmět. Souhlasíte s tím, že kontaktní výzva (včetně osobních údajů v ní uvedených) bude veřejně přístupná a všechny osoby se budou moci v místě jejího vylepení seznámit s jejím obsahem. Tento souhlas se zveřejněním osobních údajů udělujete na dobu trvání závazkového vztahu založeného Smlouvou a na dobu trvání Vašeho prodlení s hrazením jakýchkoliv pohledávek společnosti PROFI CREDIT vyplývajících ze Smlouvy.
Právním základem pro zpracování Vašich osobních údajů spočívajícím v jejich zveřejnění, tak jak je shora popsáno, je Váš souhlas a ustanovení článku 6 odst. 1 písm. a) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud subjekt údajů udělil souhlas se zpracováním svých osobních údajů pro jeden či více konkrétních účelů.
Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je smluvním požadavkem a není povinné. Uzavření Smlouvy není podmíněno poskytnutím tohoto Vašeho souhlasu a Vašich osobních údajů.
Máte právo tento svůj souhlas kdykoli odvolat. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování vycházejícího ze souhlasu, který byl dán před jeho odvoláním. Odvolání tohoto souhlasu můžete činit prostřednictvím oznámení zaslaného společnosti PROFI CREDIT, a to buď v listinné podobě na adresu pro doručování společnosti PROFI CREDIT, e-mailem na adresu info@razdvapujcka.cz, prostřednictvím zákaznické telefonické linky 800 800 646.
¬Souhlas se zpracování osobních údajů pro marketingové účely
Udělením tohoto souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů pro marketingové účely souhlasíte s tím, že společnost PROFI CREDIT je oprávněna zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu: identifikační osobní údaje (tj. příjmení, jméno, datum narození, adresu bydliště, apod.), rodné číslo, údaje o tom, zda mezi Vámi a společností PROFI CREDIT došlo k uzavření, příp. neuzavření Smlouvy, údaje vypovídající o Vašich finančních závazcích, které vznikly, vzniknou, nebo mohou vzniknout vůči společnosti PROFI CREDIT v souvislosti se Smlouvou a o plnění těchto závazků z Vaší strany, údaje vypovídající o zajištění Vašich závazků souvisejících se Smlouvou, další údaje oVaší osobě, které vypovídají o bonitě, důvěryhodnosti, platební morálce, příjmech a výdajích, informace o komunikačních adresách,elektronickém (telefonickém) spojení, e-mailové adrese, údaje o státní příslušnosti, rodinném stavu, vyživovací povinnosti vůči dětem, zadlužení a výši výdajů a plateb, údaje o zaměstnání či jiné pracovní činnosti, o formě bydlení, dosaženém vzdělání, číslu Vašeho bankovního účtu, údaje uvedené v bankovním výpisu z Vašeho účtu, a jiné údaje, které jste sdělil či sdělíte společnosti PROFI CREDIT kdykoliv v době trvání Smlouvy či jakýchkoliv závazků vyplývajících z této Smlouvy, pro následující účely:
– Nabízení produktů a služeb společností PROFI CREDIT. Souhlasíte, aby Vám společnost PROFI CREDIT nabízela cílené produkty a služby, a to na jakékoliv Vaše komunikační adresy, a to prostřednictvím veškerých prostředků komunikace, včetně elektronických prostředků komunikace a včetně zasílání obchodních sdělení dle zákona č. 480/2004 Sb., v platném znění.
– Informování o nabízených produktech a službách společnosti PROFI CREDIT a dalších spřízněných či spolupracujících osob, jakož i ke zjišťování Vaší spokojenosti. Seznam spřízněných či spolupracujících osob je uveden zde: www.razdvapujcka.cz/spolupracujici-osoby/.
Tento souhlas udělujete na dobu deseti (10) let ode dne jeho udělení. V případě uzavření Smlouvy dále udělujete tento souhlas na dobu trvání Smlouvy a dále na dobu dalších deseti (10) let) následujících po jejím ukončení a splnění veškerých závazků z uzavřené Smlouvy. Po tuto dobu budou tedy osobní údaje za tímto účelem uloženy a zpracovávány.
Právním základem pro zpracování Vašich osobních údajů pro marketingové účely, tak jak je shora popsáno, je Váš souhlas a ustanovení článku 6 odst. 1 písm. a) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud subjekt údajů udělil souhlas se zpracováním svých osobních údajů pro jeden či více konkrétních účelů, a ustanovení § 7 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti), v platném znění, podle kterého lze podrobnosti elektronického kontaktu za účelem šíření obchodních sdělení elektronickými prostředky využít pouze ve vztahu k uživatelům, kteří k tomu dali předchozí souhlas. Poskytnutí Vašich osobních údajů společnosti PROFI CREDIT za tímto účelem je smluvním požadavkem a není povinné. Uzavření Smlouvy není podmíněno poskytnutím tohoto Vašeho souhlasu a Vašich osobních údajů.
Máte právo tento svůj souhlas kdykoli odvolat. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování vycházejícího ze souhlasu, který byl dán před jeho odvoláním. Odvolání tohoto souhlasu můžete činit prostřednictvím oznámení zaslaného společnosti PROFI CREDIT, a to buď v listinné podobě na adresu pro doručování společnosti PROFI CREDIT, e-mailem na adresu info@razdvapujcka.cz, prostřednictvím zákaznické telefonické linky 800 800 646.


¬Souhlas se zpracováním rodného čísla pro účely uzavření a plnění Smlouvy, a vymáhání pohledávek společnosti PROFICREDIT ze Smlouvy
Udělením tohoto souhlasu se zpracováním údaje o Vašem rodném čísle souhlasíte s tím, že společnost PROFI CREDIT je oprávněna zpracovávat tento údaj o Vašem rodném čísle, a to pro následující účely:
– Zpracování za účelem uzavření a plnění Smlouvy a správy závazkového vztahu mezi Vámi a společností PROFI CREDIT založeného Smlouvou, včetně uvádění Vašeho rodného čísla na Smlouvě a další dokumentací související se Smlouvou.
– Zpracování údajů za účelem vymáhání pohledávek společnosti PROFI CREDIT ze Smlouvy, včetně vedení případných nalézacích, exekučních a jiných řízení zahájených v souvislosti se Smlouvou, včetně uvádění Vašeho rodného čísla na listinách souvisejících se vymáhání pohledávek společnosti PROFI CREDIT ze Smlouvy.
Tento souhlas udělujete na dobu deseti (10) let ode dne jeho udělení. V případě uzavření Smlouvy dále udělujete tento souhlas na dobu trvání Smlouvy a dále na dobu dalších deseti (10) let) následujících po jejím ukončení a splnění veškerých závazků z uzavřené Smlouvy (při stanovení této 10 leté lhůty se vychází mj. z maximální délky promlčecí doby pro uplatňování vzájemných práv vyplývajících z uzavřené Smlouvy či z jednání o uzavření Smlouvy). Po tuto dobu budou tedy osobní údaje o rodném čísle uloženy a zpracovávány.
Právním základem pro zpracování údaje o Vašem rodném čísle je Váš souhlas a ustanovení článku 6 odst. 1 písm. a) Nařízení, podle kterého lze osobní údaje zpracovávat v odpovídajícím rozsahu, pokud subjekt údajů udělil souhlas se zpracováním svých osobních údajů pro jeden či více konkrétních účelů a ustanovení § 13c odst. 1 písm. c) zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel) v platném znění, podle kterého lze rodná čísla využívat se souhlasem nositele rodného čísla nebo jeho zákonného zástupce. Poskytnutí Vašeho údaje o rodném čísle společnosti PROFI CREDIT a udělení tohoto souhlasu je smluvním požadavkem (tj. požadavkem spojeným s Vaší žádostí o uzavření Smlouvy). Poskytnutí Vašich osobních údajů není z tohoto důvodu povinné. Pokud se rozhodnete o uzavření Smlouvy nepožádat, nejste povinen osobní údaj o rodném čísle za těmito účely poskytnout. Uzavření Smlouvy není podmíněno poskytnutím tohoto Vašeho souhlasu.
Máte právo tento svůj souhlas kdykoli odvolat. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování vycházejícího ze souhlasu, který byl dán před jeho odvoláním. Odvolání tohoto souhlasu můžete činit prostřednictvím oznámení zaslaného společnosti PROFI CREDIT, a to buď v listinné podobě na adresu pro doručování společnosti PROFI CREDIT, e-mailem na adresu info@razdvapujcka.cz, prostřednictvím zákaznické telefonické linky 800 800 646.


¬Souhlas se zpracováním rodného čísla v rámci Nebankovního registru klientských informací a Bankovního registruklientských informací
Udělením tohoto souhlasu souhlasíte v souvislosti se žádostí o uzavření Smlouvy s tím, aby společnost PROFI CREDIT za níže uvedeným účelem zpracovávala Vaše rodné číslo způsobem a za podmínek uvedených v Informačním Memorandu Nebankovního registru klientských informací („Informační Memorandum“). Znění tohoto Informačního memoranda je uvedeno zde: www.razdvapujcka.cz/o-nas/clenstvi-v-asociacich
Účelem zpracování rodného čísla na základě tohoto souhlasu je (i) zajištění Vaší jednoznačné identifikace v rámci Nebankovního registru klientských informací („NRKI“) a umožnění vzájemného informování uživatelů NRKI a (ii) vzájemné informování uživatelů NRKI a uživatelů Bankovního registru klientských informací („BRKI“) o Vaší bonitě, důvěryhodnosti a platební morálce, resp. úvěruschopnosti, a umožnění (a to i opakovaného) posuzování Vaší bonity, důvěryhodnosti a platební morálky, resp. úvěruschopnosti, v souvislosti se Smlouvou ze strany uživatelů NRKI a BRKI.
Tento souhlas udělujete na dobu šesti (6) měsíců ode dne jeho udělení. V případě, že dojde k uzavření Smlouvy, udělujete tento souhlas na dobu jejího trvání a na dobu dalších čtyř (4) let od splnění veškerých finančních závazků z uzavřené Smlouvy, pokud tyto závazky zaniknou splněním nebo způsobem nahrazujícím splnění, resp. od zániku Smlouvy, pokud finanční závazky ze Smlouvy zaniknou jinak. Udělení souhlasu se zpracováním mého rodného čísla pro výše uvedený účel je zcela dobrovolné. Souhlas s jeho zpracováním můžete kdykoliv odvolat. Případné neudělení souhlasu nemá vliv na produkty a služby, které Vám PROF|I CREDIT poskytuje. Udělením souhlasu potvrzujete, že jste se seznámil(a) s Informačním Memorandem, které obsahuje i poučení o Vašich právech v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů v rámci NRKI i pro účely vzájemného informování se uživatelů NRKI a/nebo BRKI o bonitě, důvěryhodnosti či platební morálce, resp. úvěruschopnosti, jejich klientů. Rovněž potvrzujete, že pře udělením tohoto souhlasu jste byl(a) informován(a), že aktuální znění Informačního Memoranda můžete kdykoli získat [informační linka, vývěska či webové stránky [Společnosti], informační linka a webové stránky provozovatele NRKI].


5.Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
Společnost PROFI CREDIT bude Vaše osobní údaje předávat následujícím osobám:
– Zpracovatelé Vašich osobních údajů, tj. osoby, které společnosti PROFI CREDIT poskytují určité služby, při kterých dochází v rámci shora uvedených účelů ke zpracování osobních údajů. Společnost PROFI CREDIT jako správce Vašich osobních údajů uzavřela s těmito osobami smlouvu o zpracování Vašich osobních údajů s náležitostmi dle nařízení. Konkrétně se jedná zejména o následující kategorie osob:

– členové obchodní sítě společnosti PROFI CREDIT, členové inkasní sítě společnosti PROFI CREDIT, Poskytovatelé služeb Call centra, Poskytovatelé zásilkových služeb

– Vaši zástupci a osoby jednající v souvislosti se Smlouvou Vaším jménem (zejména smluvní zástupci, zástupci ustanovení na základě rozhodnutí či zákona, opatrovníci)

– Daňoví, účetní a právní poradci společnosti PROFI CREDIT

– Soudy, Soudní exekutoři, Exekutorská komora České republiky, se sídlem Praha 4, Nusle, Na Pankráci 1062/58, IČ: 70940517, Rozhodci (pokud je mezi Vámi a společností PROFI CREDIT) uzavřená rozhodčí smlouva pro řešení sporů ze Smlouvy

– Vaši zaměstnavatelé (za účelem posouzení a ověření Vaší úvěruschopnosti)

– CNCB – Czech Non-Banking Credit Bureau, z.s.p.o., IČO: 71236384, se sídlem Na Vítězné pláni 1719/4, 140 00 Praha 4, internetové stránky www.cncb.cz, e-mail klient@crif.com, telefon 844 111 777, osoby, které pro CNCB – Czech Non-Banking Credit Bureau, z.s.p.o. zpracovávají Vaše osobní údaje, a účastníci registrů vedených CNCB – Czech Non-Banking Credit Bureau, z.s.p.o.

– SOLUS, zájmové sdružení právnických osob, IČ 69346925, se sídlem Antala Staška 510/38, Krč, 140 00 Praha, internetové stránky www.solus.cz, e-mail info@solus.cz, telefon 222 368 708, osoby, které pro SOLUS, zájmové sdružení právnických osob zpracovávají Vaše osobní údaje, a účastníci registrů vedených SOLUS, zájmové sdružení právnických osob

– Nikita Engine s.r.o., IČO: 04180054, se sídlem Türkova 2319/5b, Chodov, 149 00 Praha 4, internetové stránky www.nikitaengine.com, e-mail info@nikitaengine.com, telefon 774 409 616, osoby, které pro Nikita Engine s.r.o. zpracovávají Vaše osobní údaje, a účastníci registrů vedených společností Nikita Engine s.r.o.

– Věřitelé společnosti PROFI CREDIT (společnost PROFI CREDIT je oprávněn zastavit pohledávky za Vaši osobou vyplývající ze Smlouvy k zajištění svých závazků vůči svým věřitelům). Za tímto účelem je oprávněna předávat těmto věřitelům údaje o takto zastavených pohledávkách za Vaší osobou, včetně vašich osobních údajů.

– Nabyvatelé pohledávek za Vaší osobou vyplývajících ze Smlouvy (společnost PROFI CREDIT je oprávněna postoupit pohledávky za Vaši osobou vyplývající ze Smlouvy třetí osobě). Za tímto účelem je oprávněna předávat těmto nabyvatelům pohledávek údaje o takto postoupených pohledávkách, včetně vašich osobních údajů.

– zástupcům klienta (a to jak smluvních zástupcům, tak zástupcům ustanoveným na základě rozhodnutí či na základě zákona, zejména opatrovníkům).

– Příjemci osobních údajů pro marketingové účely. Seznam těchto příjemců je uveden zde: www.razdvapujcka.cz/prijemci.

– společnost ThePay.cz, s.r.o., se sídlem Masarykovo náměstí 102/65, 586 01, Jihlava, IČ: 28135261 (v případech, kdy úvěr ze Smlouvy bude vyplácen prostřednictvím ThePay Systému provozovaného společností ThePay.cz, s.r.o.)

7. Vaše osobní údaje nebudou předávány do třetích zemí či mezinárodním organizacím.

8. Zdroj, ze kterého osobní údaje pocházejí, a případně informace o tom, zda údaje pocházejí z veřejně dostupných zdrojů:
Zpracovávané osobní údaje o Vaší osobě pocházejí z následujících zdrojů:
1)Osobní údaje získané přímo od Vaší osoby (včetně provedení ověření získaných údajů a dokladů o Vaší osobě, a to i u Vašehozaměstnavatele),
2)Osobní údaje získané o Vaší osobě získané od třetích osob při uzavření a plnění Smlouvy a při vymáhání pohledávek za Vaší osobouze Smlouvy (například osobní údaje získané od soudů, soudních exekutorů)
3)Osobní údaje získané z registrů SOLUS, Nebankovní registr klientských informací a Bankovní registr klientských informací a společnostíNikita Engine s.r.o., tak jak je shora popsáno
4)Osobní údaje získané z veřejně dostupných zdrojů, a to zejména osobní údaje o Vaší osobě vedené v insolvenčním rejstříku,obchodním rejstříku, živnostenském rejstříku a katastru nemovitostí, seznamu neplatných dokladů vedeném Ministerstvem vnitra ČR, evidenci exekucí vedené Exekutorskou komorou ČR
5)Osobní údaje získané na základě provádění tzv. geoscoringu prováděného společností GEOAPPLY s.r.o., se sídlem Hornoměcholupská690/150, Horní Měcholupy, 109 00 Praha 10, IČ: 03477258
6)Osobní údaje získané prostřednictvím služby „Rychlý výpis“ provozované společností Lime – HighTech Solution s.r.o., IČ: 03643174, sesídlem Bělehradská 858/23, Vinohrady, 120 00 Praha 2 obsažené v takto získaném výpisu z mého bankovního účtu (pokud požádáte o využití služby „Rychlý výpis“, tak jak je shora popsáno).

9. Další práva, která (jakožto subjekt údajů) máte na základě Nařízení
¬ Máte právo podat stížnost u dozorového úřadu. Dozorovým úřadem je Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, www.uoou.cz.
¬ Máte právo na přístup k osobním údajům, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo získat od správce potvrzení, zda osobní údaje, které se ho týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je
tomu tak, má právo získat přístup k těmto osobním údajům a k následujícím informacím:
a) účely zpracování;
b) kategorie dotčených osobních údajů;c)příjemci nebo kategorie příjemců, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, zejména příjemci ve třetích zemích nebo vmezinárodních organizacích;
d)plánovaná doba, po kterou budou osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritéria použitá ke stanovení této doby;
e)existence práva požadovat od správce opravu nebo výmaz osobních údajů týkajících se subjektu údajů nebo omezení jejichzpracování a nebo vznést námitku proti tomuto zpracování;
f)právo podat stížnost u dozorového úřadu;
g)veškeré dostupné informace o zdroji osobních údajů, pokud nejsou získány od subjektu údajů;
h)skutečnost, že dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, a přinejmenším v těchto případech smysluplnéinformace týkající se použitého postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledků takového zpracování pro subjekt údajů.
Pokud se osobní údaje předávají do třetí země nebo mezinárodní organizaci, má subjekt údajů právo být informován o vhodných zárukách, které se vztahují na předání.
Správce poskytne kopii zpracovávaných osobních údajů. Za další kopie na žádost subjektu údajů může správce účtovat přiměřený poplatek na základě administrativních nákladů. Jestliže subjekt údajů podává žádost v elektronické formě, poskytnou se informace v elektronické formě, která se běžně používá, pokud subjekt údajů nepožádá o jiný způsob. Právem získat kopii zpracovávaných osobních údajů nesmějí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.
¬Máte právo na opravu osobních údajů, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se ho týkají. S přihlédnutímk účelům zpracování má subjekt údajů právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.
¬Máte právo na výmaz osobních údajů („právo být zapomenut“), a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se daného subjektu údajů týkají, asprávce má povinnost osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazat, pokud je dán jeden z těchto důvodů:
a)osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;
b)subjekt údajů odvolá souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování;
c)subjekt údajů vznese námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 Nařízení a neexistují žádné převažující oprávněné důvody prozpracování nebo subjekt údajů vznese námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 2 Nařízení;
d)osobní údaje byly zpracovány protiprávně;
e)osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Unie nebo členského státu, které se na správcevztahuje;
f)osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti podle čl. 8 odst. 1 Nařízení.
Jestliže správce osobní údaje zveřejnil a je povinen je vymazat, přijme s ohledem na dostupnou technologii a náklady na provedení přiměřené kroky, včetně technických opatření, aby informoval správce, kteří tyto osobní údaje zpracovávají, že je subjekt údajů žádá, aby vymazali veškeré odkazy na tyto osobní údaje, jejich kopie či replikace.
Právo na výmaz se neuplatní, pokud je zpracování nezbytné:
a)pro výkon práva na svobodu projevu a informace;
b)pro splnění právní povinnosti, jež vyžaduje zpracování podle práva Unie nebo členského státu, které se na správce vztahuje, nebopro splnění úkolu provedeného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je správce pověřen;
c)z důvodů veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví v souladu s čl. 9 odst. 2 písm. h) a i) a čl. 9 odst. 3 Nařízení;
d)pro účely archivace ve veřejném zájmu, pro účely vědeckého či historického výzkumu či pro statistické účely v souladu s čl. 89 odst. 1 Nařízení, pokud je pravděpodobné, že by právo na výmaz znemožnilo nebo vážně ohrozilo splnění cílů uvedeného zpracování;
e)pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.
¬Máte právo na omezení zpracování, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo na to, aby správce omezil zpracování, v kterémkoli z těchto případů:
a)subjekt údajů popírá přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, aby správce mohl přesnost osobních údajů ověřit;
b)zpracování je protiprávní a subjekt údajů odmítá výmaz osobních údajů a žádá místo toho o omezení jejich použití;
c)správce již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale subjekt údajů je požaduje pro určení, výkon nebo obhajobuprávních nároků;
d)subjekt údajů vznesl námitku proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 Nařízení, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvodysprávce převažují nad oprávněnými důvody subjektu údajů.
Pokud bylo zpracování omezeno, mohou být tyto osobní údaje, s výjimkou jejich uložení, zpracovány pouze se souhlasem subjektu údajů, nebo z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků, z důvodu ochrany práv jiné fyzické nebo právnické osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu Unie nebo některého členského státu.
Subjekt údajů, který dosáhl omezení zpracování, je správcem předem upozorněn na to, že bude omezení zpracování zrušeno.
¬Správce má oznamovací povinnost ohledně opravy nebo výmazu osobních údajů nebo omezení zpracování subjekt údajů, ato za následujících podmínek:
Správce oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy nebo výmazy osobních údajů neboomezení zpracování, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Správce informujesubjekt údajů o těchto příjemcích, pokud to subjekt údajů požaduje.
¬Máte právo na přenositelnost údajů, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo získat osobní údaje, které se ho týkají, jež poskytl správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojověčitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci, aniž by tomu správce, kterému byly osobní údaje poskytnuty, bránil, a to vpřípadě, že:
a)zpracování je založeno na souhlasu nebo na smlouvě; a
b)zpracování se provádí automatizovaně.
Při výkonu svého práva na přenositelnost údajů má subjekt údajů právo na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné.
Výkonem práva na přenositelnost údajů není dotčen článek 17 Nařízení. Toto právo se neuplatní na zpracování nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je správce pověřen. Právem na přenositelnost údajů nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.
9. Další práva, která (jakožto subjekt údajů) máte na základě Nařízení
¬ Máte právo podat stížnost u dozorového úřadu. Dozorovým úřadem je Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora
27, 170 00 Praha 7, www.uoou.cz.
¬ Máte právo na přístup k osobním údajům, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo získat od správce potvrzení, zda osobní údaje, které se ho týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je
tomu tak, má právo získat přístup k těmto osobním údajům a k následujícím informacím:
a) účely zpracování;
b) kategorie dotčených osobních údajů;

c)příjemci nebo kategorie příjemců, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, zejména příjemci ve třetích zemích nebo vmezinárodních organizacích;
d)plánovaná doba, po kterou budou osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritéria použitá ke stanovení této doby;
e)existence práva požadovat od správce opravu nebo výmaz osobních údajů týkajících se subjektu údajů nebo omezení jejichzpracování a nebo vznést námitku proti tomuto zpracování;
f)právo podat stížnost u dozorového úřadu;
g)veškeré dostupné informace o zdroji osobních údajů, pokud nejsou získány od subjektu údajů;
h)skutečnost, že dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, a přinejmenším v těchto případech smysluplnéinformace týkající se použitého postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledků takového zpracování pro subjekt údajů.
Pokud se osobní údaje předávají do třetí země nebo mezinárodní organizaci, má subjekt údajů právo být informován o vhodných zárukách, které se vztahují na předání.
Správce poskytne kopii zpracovávaných osobních údajů. Za další kopie na žádost subjektu údajů může správce účtovat přiměřený poplatek na základě administrativních nákladů. Jestliže subjekt údajů podává žádost v elektronické formě, poskytnou se informace v elektronické formě, která se běžně používá, pokud subjekt údajů nepožádá o jiný způsob. Právem získat kopii zpracovávaných osobních údajů nesmějí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.
¬Máte právo na opravu osobních údajů, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se ho týkají. S přihlédnutímk účelům zpracování má subjekt údajů právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.
¬Máte právo na výmaz osobních údajů („právo být zapomenut“), a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se daného subjektu údajů týkají, asprávce má povinnost osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazat, pokud je dán jeden z těchto důvodů:
a)osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;
b)subjekt údajů odvolá souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování;
c)subjekt údajů vznese námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 Nařízení a neexistují žádné převažující oprávněné důvody prozpracování nebo subjekt údajů vznese námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 2 Nařízení;
d)osobní údaje byly zpracovány protiprávně;
e)osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Unie nebo členského státu, které se na správcevztahuje;
f)osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti podle čl. 8 odst. 1 Nařízení.
Jestliže správce osobní údaje zveřejnil a je povinen je vymazat, přijme s ohledem na dostupnou technologii a náklady na provedení přiměřené kroky, včetně technických opatření, aby informoval správce, kteří tyto osobní údaje zpracovávají, že je subjekt údajů žádá, aby vymazali veškeré odkazy na tyto osobní údaje, jejich kopie či replikace.
Právo na výmaz se neuplatní, pokud je zpracování nezbytné:
a)pro výkon práva na svobodu projevu a informace;
b)pro splnění právní povinnosti, jež vyžaduje zpracování podle práva Unie nebo členského státu, které se na správce vztahuje, nebopro splnění úkolu provedeného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je správce pověřen;
c)z důvodů veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví v souladu s čl. 9 odst. 2 písm. h) a i) a čl. 9 odst. 3 Nařízení;
d)pro účely archivace ve veřejném zájmu, pro účely vědeckého či historického výzkumu či pro statistické účely v souladu s čl. 89 odst. 1 Nařízení, pokud je pravděpodobné, že by právo na výmaz znemožnilo nebo vážně ohrozilo splnění cílů uvedeného zpracování;
e)pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.
¬Máte právo na omezení zpracování, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo na to, aby správce omezil zpracování, v kterémkoli z těchto případů:
a)subjekt údajů popírá přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, aby správce mohl přesnost osobních údajů ověřit;
b)zpracování je protiprávní a subjekt údajů odmítá výmaz osobních údajů a žádá místo toho o omezení jejich použití;
c)správce již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale subjekt údajů je požaduje pro určení, výkon nebo obhajobuprávních nároků;
d)subjekt údajů vznesl námitku proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 Nařízení, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvodysprávce převažují nad oprávněnými důvody subjektu údajů.
Pokud bylo zpracování omezeno, mohou být tyto osobní údaje, s výjimkou jejich uložení, zpracovány pouze se souhlasem subjektu údajů, nebo z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků, z důvodu ochrany práv jiné fyzické nebo právnické osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu Unie nebo některého členského státu.
Subjekt údajů, který dosáhl omezení zpracování, je správcem předem upozorněn na to, že bude omezení zpracování zrušeno.
¬Správce má oznamovací povinnost ohledně opravy nebo výmazu osobních údajů nebo omezení zpracování subjekt údajů, ato za následujících podmínek:
Správce oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy nebo výmazy osobních údajů neboomezení zpracování, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Správce informujesubjekt údajů o těchto příjemcích, pokud to subjekt údajů požaduje.
¬Máte právo na přenositelnost údajů, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má právo získat osobní údaje, které se ho týkají, jež poskytl správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojověčitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci, aniž by tomu správce, kterému byly osobní údaje poskytnuty, bránil, a to vpřípadě, že:
a)zpracování je založeno na souhlasu nebo na smlouvě; a
b)zpracování se provádí automatizovaně.
Při výkonu svého práva na přenositelnost údajů má subjekt údajů právo na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné.
Výkonem práva na přenositelnost údajů není dotčen článek 17 Nařízení. Toto právo se neuplatní na zpracování nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je správce pověřen. Právem na přenositelnost údajů nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

Máte právo vznést námitku, a to za následujících podmínek:
Subjekt údajů má z důvodů týkajících se jeho konkrétní situace právo kdykoli vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které
se jej týkají, na základě čl. 6 odst. 1 písm. e) nebo f) Nařízení, včetně profilování založeného na těchto ustanoveních. Správce osobní
údaje dále nezpracovává, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad zájmy nebo právy a
svobodami subjektu údajů, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.
Pokud se osobní údaje zpracovávají pro účely přímého marketingu, má subjekt údajů právo vznést kdykoli námitku proti zpracování
osobních údajů, které se ho týkají, pro tento marketing, což zahrnuje i profilování, pokud se týká tohoto přímého marketingu. Pokud
subjekt údajů vznese námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudou již osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.
V souvislosti s využíváním služeb informační společnosti, a aniž je dotčena směrnice 2002/58/ES, může subjekt údajů uplatnit své
právo vznést námitku automatizovanými prostředky pomocí technických specifikací.
Jsou-li osobní údaje zpracovávány pro účely vědeckého či historického výzkumu nebo pro statistické účely podle čl. 89 odst. 1
Nařízení, má subjekt údajů, z důvodů týkajících se jeho konkrétní situace, právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů,
které se ho týkají, ledaže je zpracování nezbytné pro splnění úkolu prováděného z důvodů veřejného zájmu.

Máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování,
a to za následujících podmínek:

Subjekt údajů má právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetněprofilování, které má pro něho právní účinky nebo se ho obdobným způsobem významně dotýká. To neplatí, pokud je rozhodnutí:
a)nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy mezi subjektem údajů a správcem údajů;
b)povoleno právem Unie nebo členského státu, které se na správce vztahuje a které rovněž stanoví vhodná opatření zajišťujícíochranu práv a svobod a oprávněných zájmů subjektu údajů; nebo
c)založeno na výslovném souhlasu subjektu údajů.
V případech uvedených pod písm. a) a c) provede správce údajů vhodná opatření na ochranu práv a svobod a oprávněných zájmů subjektu údajů, alespoň práva na lidský zásah ze strany správce, práva vyjádřit svůj názor a práva napadnout rozhodnutí.
Rozhodnutí uvedená v předchozím odstavci se neopírají o zvláštní kategorie osobních údajů uvedené v čl. 9 odst. 1 Nařízení, pokud se neuplatní čl. 9 odst. 2 písm. a) nebo g) Nařízení a nejsou zavedena vhodná opatření pro zajištění práv a svobod a oprávněných zájmů subjektu údajů.
V souvislosti s jednáním o uzavření Smlouvy dochází ve vztahu k Vaší osobě ze strany společnosti PROFI CREDIT k automatizovanému rozhodování, neboť je to nezbytné k uzavření nebo plnění Smlouvy. Podrobnosti o těchto postupech jsou uvedeny shora (viz informace o zpracování Vašich osobních údajů za účelem posouzení Vaší úvěruschopnosti).
¬Pokud je pravděpodobné, že určitý případ porušení zabezpečení osobních údajů bude mít za následek vysoké riziko pro práva asvobody fyzických osob, oznámí správce toto porušení bez zbytečného odkladu subjektu údajů. V oznámení se za použitíjasných a jednoduchých jazykových prostředků popíše povaha porušení zabezpečení osobních údajů a uvedou se v němpřinejmenším informace a opatření uvedené v čl. 33 odst. 3 písm. b), c) a d) Nařízení. Toto oznámení se nevyžaduje, je-li splněnakterákoli z těchto podmínek:
a)správce zavedl náležitá technická a organizační ochranná opatření a tato opatření byla použita u osobních údajů dotčenýchporušením zabezpečení osobních údajů, zejména taková, která činí tyto údaje nesrozumitelnými pro kohokoli, kdo není oprávněn k nim mít přístup, jako je například šifrování;
b)správce přijal následná opatření, která zajistí, že vysoké riziko pro práva a svobody subjektů údajů se již pravděpodobně neprojeví;
c)vyžadovalo by to nepřiměřené úsilí. V takovém případě musí být subjekty údajů informovány stejně účinným způsobem pomocíveřejného oznámení nebo podobného opatření.
Jestliže správce dotčenému subjektu údajů porušení zabezpečení osobních údajů ještě neoznámil, může dozorový úřad po posouzení pravděpodobnosti toho, že dané porušení bude mít za následek vysoké riziko, požadovat, aby tak učinil, nebo může rozhodnout, že je splněna některá ze shora uvedených podmínek, za kterých se oznámení nevyžaduje.